logo
 
 
 

Müller Elektronik  – Tehnika za pametno gospodarenje

Müller Elektronik je jedan od vodećih njemačkih proizvođača elektroničkih sklopova za kontrolu, nadzor i upravljanje poljoprivrednih strojeva. Mnogi poznati proizvođači poljoprivrednih strojeva za prvu ugradnju koriste računala i sustave proizvođača Müller Elektronik. Müller Elektronik proizvodi elektroničku opremu, od najjednostavnijih sklopova kao npr. Hektarmetar (jednostavan sustav za mjerenje površine pomoću elektromagnetnog senzora) pa do kompletnih sustavnih rješenja kao npr. Farm pilot (Sustav za nadgledanje i upravljanje kompletnim strojnim parkom jedne farme). Uređaji Müller Elektronik isporučuju se kao gotovi kitovi za samostalnu ugradnju, a odlikuje ih jednostavna ugradnja i posluživanje. Infoteka d.o.o. je počela suradnju s tvrtkom Müller Elektronik u jesen 2008. godine i to na polju prodaje GPS sustava za paralelnu vožnju. Danas u Hrvatskoj prodajemo kompletnu paletu uređaja firme Müller Elektronik. Svaki uređaj koji prodajemo na području Hrvatske ima prikaz podataka i upravljanje na hrvatskom jeziku.

Iz ponude uređaja Müller Elektronik izdvajamo:

  • Track Guide II – sustav za paralelnu vožnu u polju

Track Guiude II je sustav koji uz pomoć EGNOS signala i DGPS prijemnika omogućuje paralelnu vožnju u polju sa preciznošću od ±30 cm. Uređaj je vrlo jednostavan za instalaciju i posluživanje. U praktičnoj primjeni posebna učinkovitost se postiže kod prskanja i razbacivanja mineralnog gnojiva, gdje se zahvaljujući preciznom vođenju gubici kod aplkacije smanjuju praktično na nulu.
 
  • Spraylight – sustav za upravljanje prskalicom

Računalo Spraylight je najnovije računalo iz programa Müller Elektronik za kompletno upravljanje prskalicom. Po želji se isporučuje i s armaturnim blokom ventila za upravljanje samim prskanjem, uključujući sve potrebne senzore, a također i s blokom elktrohidrauličnih ventila za rasklapanje, sklapanje i upravljanje nagibom armature. Sve upravljačke funkcije su na računalu s displejom na hrvatskom jeziku.
 
  • Hektarmetar – jednostavan uređaj za mjerenje površine

Hektarmetar spada u kategoriju najjednostavnijih uređaja. Služi za mjerenje pređene (obrađene) površine na principu Definirane širine radnog uređaja i elektromagnetnog senzora za mjerenje pređenog puta. Predstavlja jeftino rješenje za mjerenje površine npr. Kod uslužnih radova u polju. Odlikuje ga jednostavno sučelje i montaža.

 
  • Tank control – sustav za mjerenje razine tekućine u spremniku

Jednostavan i pouzdan uređaj za mjerenje i prikaz stanja ekućine U spremniku, npr. u prskalici, cisterni itd. Odlikuje ga jednostavno tehničko rješenje koje omogućuje dugotrajnost upotrebe u svim uvjetima.

 
  • Farm pilot – sustav za nadgledanje i upravljanje strojnim parkokm

Farm pilot je najnoviji projekat firme Müller Elektronik u suradnji s firmom Arvato systems. Radi se o cjelovitom sustavu za praćenje i upravljanje voznim parkom jedne farme. Uz korištenje satelitske navigacije, karata polja, modula za mobilnu komunikaciju, svako vozilo koje je u radu šalje mobilnom komunikacijom osnovne informacije gdje se nalazi i što radi, i svi ti podaci su preko internet portala dostupni na računalu dispečera na farmi. Pomoću istog sustava dispečer upućuje nalog pojedinom vozaču za slijedeći radni zadatak. Svi podaci ostaju pohranjeni u sustavu.